15 - jarig jubileum interkerkelijke Roemenië Stichting Felebarát.

In het weekend van zondag 15 februari 2020 vierden we, samen met een aantal mensen uit de Reformatorische Kirche in Arad/Majlat (Roemenië), ons 15- jarig jubileum. Ons contact met Roemenië gaat vooral via het echtpaar Baraczi, voorgangers in deze kerk. Zij zorgen er elke maand voor dat er voedselpakketten worden gekocht van het geld dat uit Lutten komt en dat ze verspreid worden onder de allerarmsten in hun gemeente. Daarom was mevr. Suszanna Baraczi, samen met een drietal gemeenteleden aanwezig om samen met ons het jubileum te vieren.

Op vrijdagmiddag haalden we onze gasten van het vliegveld bij Dortmund en ’s avonds werd er gezamenlijk gegeten. Gezellig weer bijpraten en de banden aanhalen (met natuurlijk een glaasje Palenka!) De andere morgen weer op tijd op pad; koffiedrinken bij een bestuurslid, even rondsnuffelen in de Kringloop, een bezoekje aan Staphorst en aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Via een toeristische route natuurlijk, om zoveel mogelijk van ons mooie landje te kunnen laten zien!

Ook in de kerkdienst in de Kruiskerk die zondagochtend werd er aandacht besteed aan het jubileum. De “Felebarát”, de naaste, stond hierin centraal. Mevr. Baraczi las een Bijbelgedeelte in het Hongaars (de voertaal in het deel van Roemenië waarin Arad ligt) en deed een gebed. Over en weer werden er cadeaus gegeven. Voor de Roemeense gasten was er een oorkonde en de Stichting kreeg een aantal prachtige, zelfgemaakte, typisch Roemeense geschenken. Na de dienst was er nog een gezellige bijeenkomst in Pro Rege, waar foto’s werden getoond van gezamenlijke activiteiten in de afgelopen 15 jaar en veel herinneringen werden opgehaald.

Op maandagmiddag werden de gasten weer teruggebracht naar Dortmund en konden we samen terugkijken op een geweldig geslaagd weekend!
Het bestuur.
terug

Agenda

Proeven en praten in de Rank

do 22 feb 2024 om 18:00

Dienst Kruiskerk Lutten

zo 25 feb 2024 om 09.30 uur

Kerk op schootdienst

zo 25 feb 2024 om 15.30 uur

Themadienst Lantaarn

zo 03 mrt 2024 om 09.30 uur

Kleur en stijl in het licht van de bijbel

wo 06 mrt 2024 om 19:30

Pubquiz

vr 22 mrt 2024 om 19:30

Inlog aanvragen

Vanwege privacy richtlijnen kunnen we bepaalde informatie niet zomaar openbaar zetten. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@pglutten.nl en wij sturen u de inloggegevens toe.

Beheerders

via deze link kunnen de beheerders de website aanpassen.