Themadienst Presteren: dit wil ik!

Zondag 14 januari bent u van harte uitgenodigd voor de themadienst Presteren: dit wil ik! Georganiseerd door jongeren uit de buurt. Tot dan!
Lees meer 

Plannen voor De Rank

Via de volgende link krijgt u in inkijkje in de tekening van de eventuele nieuwbouw van de Rank.
Tekening eventuele nieuwbouw De Rank
 
Lees meer 

Wijziging plaatselijke regeling

Tijdens de gemeenteavond op woensdag 14 juni is de wijziging op de plaatselijke regeling besproken. Gemeenteleden krijgen de mogelijkheid om deze regeling in te zien. 
Lees meer 

Sing-in met Joyful Sounds

Op zondag 19 maart staat de dienst in het teken van een sing-in. Onder begeleiding van Joyful Sounds uit Kampen wordt er volop met elkaar gezongen. Thema tijdens deze dienst is "Amazing journey". Mis het niet en zorg dat u erbij bent!
Lees meer 

de Ontmoeting - Samen Sterk!

Op zondag 26 maart staat er weer en Ontmoeting gepland. Dit keer in Schuinesloot, het Trefpunt. Samen ben je sterker dan alleen en dat draagt Schuinesloot uit door Noaberschap. In de Ontmoeting willen we hier ook bij stilstaan. Komt u ook? 
Lees meer 

Liturgisch bloemstuk

Voor in de kerk stond met kerst een prachtig bloemstuk. Hierbij de uitleg van dit Liturgische bloemstuk.
Lees meer 

Diensten 1e kerstdag

Op 1e kerstdag waren er een tweetal prachtige diensten. 
Lees meer 

Inzet talenten

Door hun talenten in te zetten hebben Jan & Janny van der Kamp met hun knieperties, en Nico van Noord met zijn kerstboompjes hun ‘talenten’ dankzij de gemeente meer dan verdubbeld.
Lees meer 

Alpha Cursus in Lutten

De Alpha Cursus gaat 17 januari 2023 van start. Ken je mensen of ben je zelf geïnteresseerd? Welkom en nodig gerust anderen uit!

Lees meer 

Gemeenteavond 24 november

We nodigen u van harte uit bij de gemeenteavond op donderdag 24 november om half 8 in de Rank in Lutten.
Hier vindt u de agenda van de avond.
Lees meer 

Goud voor Jong en Oud

Op zondagmiddag 13 november willen we een zangdienst houden. Liedjes uit de bundel van Johannes de Heer of Opwekking of wat u maar mooi vindt. Draag zelf uw favoriete liedjes aan die u graag wilt zingen.
Lees meer 

Test je kennis tijdens de Bijbelquiz 2022

Vorig jaar is voor het eerst in de Emmaüsgemeente de bijbelquiz georganiseerd. Op basis van de vele enthousiaste reacties die we toen hebben ontvangen, kon natuurlijk de bijbelquiz dit jaar niet achterblijven. Dus ook dit jaar bent u/jij van harte uitgenodigd om na afloop van de Dankdagdienst je bijbelkennis te testen. En het is ook nog eens een gezellige ontmoeting met elkaar.

Lees meer 

Spelletjesmiddag voor jong en oud

De commissie Binding en Saamhorigheid organiseerd op zondagmiddag 6 november een spelletjesmiddag. Onder genot van een kopje koffie/thee/ranja en wat lekkers spelen we spelletjes. Om zo gezellig samen te zijn en elkaar weer te spreken. Jong en oud zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
Lees meer 

Workshop Xpeditie 3.6.0. voor ouder en kind

Op zondagmiddag 23 oktober is er in de Rank een leuk een leuke en actieve workshop Xpeditie 360 voor (groot) ouders en kinderen. In de leeftijd van 4 tot 12 jaar. We gaan allerlei leuke dingen doen rond het thema "ik zie, ik zie wat jij niet ziet".
Lees meer 

JONGERENUUR

Zondag 16 oktober is het eerste jongerenuur sinds lange tijd!! Met als thema 'wie ben ik'. Alle 12+ jeugd is welkom!
Je mag eerst bij je ouders in de kerk gaan zitten, we gaan tegelijk met Flame de kerk uit.
Lees meer 

Gezellige eerste Kerk op schootdienst

Op zondag 18 september was de allereerste Kerk op schootdienst in de Emmaüsgemeente. Speciaal voor de aller kleinste kinderen van 0-4 jaar. 
Lees meer 

Potluck - Eet je mee?

Na de startzondag willen wij als commissie Binding en saamhorigheid graag beginnen met een potluck. Wat is een potluck? Je neemt allemaal iets van een hoofdgerecht mee voldoende voor het aantal personen waarmee je komt en dat ga je samen met elkaar eten.
Lees meer 

De ontmoeting - Thema Kracht!

Op zondag 25 september is er weer de Ontmoeting. Dit keer met gastspreker Ds. Ger zijl. Komen jullie ook?
Lees meer 

Kerk actief

In de maand september ontving iedereen bij het Kerknieuws een extra boekje; Kerk Actief. Een boekje vol met activiteiten verdeeld over het jaar. Heeft u het boekje gemist? Hier vindt u de digitale versie.
Lees meer 

Rommermarkt en Zomerfair

Op zaterdag 3 september houden we een rommelmarkt en zomerfair. De markt is geopend vanaf 14.00 uur bij de Kruiskerk in Lutten. Heeft u bruikbare spullen voor de rommelmarkt? Breng ze dan op zaterdag 3 september tussen 9.00 en 12.00 uur naar de Kruiskerk in Lutten.De opbrengst van deze Rommelmarkt en Zomerfair gaat naar de verbouwing van De Lantaarn.
Lees meer 

Startzondag 4 september

Op zondag 4 september hopen wij met elkaar de startzondag te vieren. Het thema dit jaar is ‘’aan tafel’’.  Deze zondag komen wij om 10:00 uur samen in een dienst geleid door dominee Harry Hoogeveen. We gaan uit van mooi weer, en hopen dan ook dat de dienst buiten plaats kan vinden.
Lees meer 

Onze Emmaüsgemeente-app is LIVE

Goed nieuws, de Emmaüsgemeente-app is live! Dat bekent dat u/je de app kunt downloaden op uw telefoon of tablet (niet mogelijk op laptop of pc). 
Lees meer 

Dauwtrappen Hemelvaart

Op donderdag 26 mei gaan we dauwtrappen. We starten om 7.00 uur vanaf “de Kruiskerk”. Onderweg wordt u een broodje met koffie/thee aangeboden. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur. Voor de kinderen die mee doen hebben we een soort puzzeltocht gemaakt.
Lees meer 

Foto's Emmaüsgemeente

Van speciale gelegenheden worden vaak foto's gemaakt. Zo was er op zondag 27 maart een doopdienst en zondagavond 3 april de Musical 'Over de Brug'. Benieuwd naar de foto's? Log dan snel in. Deze en andere foto's zijn te vinden in het menu onder 'kerkdiensten'. 

> Naar de foto's 

Lees meer 

Paascyclus 2022

Al vele jaren worden er tijdens de week voorafgaande aan Pasen korte vieringen georganiseerd. Naast deze viering is er voor gezinnen dit jaar ‘Xpeditie360’, met daarin een korte video met daarin een vraag of opdracht om thuis mee aan de slag te gaan. Om daar toch een beetje bij aan te sluiten is er voor het thema ‘Onderweg…’ gekozen. Samen zijn we onderweg. Door samen op weg te zijn krijgt Pasen nog meer betekenis.
Lees meer 

Presentatie gemeente-avond

Op de gemeente-avond zijn tekeningen getoond van de eventuele verbouwing van de Lantaarn.Deze voorbeelden hangen op de ramen van de Rank en op de ramen van Pro Rege zodat ze van buitenaf te zien zijn.
Lees meer 

Collecte Oekraïne

Iedereen heeft inmiddels het nieuws gehoord en de oorlogsbeelden gezien vanuit Oekraïne. Onmiddellijke hulp is dringend gewenst. De diaconie heeft daarom besloten dat de collecte van zondag 13 maart bestemd is voor de samenwerkende hulporganisaties die zich hebben verenigd onder de naam Giro 555.
Lees meer 

Afscheid Kapel

Na ruim honderd jaar komt er een eind aan het houden van de wekelijkse erediensten in De Kapel. Voor veel inwoners van Schuinesloot is de Kapel een belangrijk onderdeel van het leven geworden; ze zijn er gedoopt, hebben er belijdenis gedaan, zijn er getrouwd en hebben er gerouwd, alles in verbondenheid met God, familie, vrienden en medegemeenteleden.
Lees meer 

Musical Over de brug

Eindelijk mag het weer! We zijn ontzettend blij dat we mogen meedelen dat er een musical wordt opgevoerd in de Kruiskerk door Onze Opdracht uit Dwingeloo. De dienst is op 3 april om 19.00 uur in de Kruiskerk. Deze groep heeft al eerder in de Kruiskerk een musical opgevoerd en omdat iedereen toen zo enthousiast was kan het niet anders dan dat het weer een mooie dienst gaat worden. Dus noteer deze datum alvast in de agenda.
Lees meer 

Vrije toegang kerkdiensten

De persconferentie is weer geweest en hierop volgend heeft ook de PKN een advies gegeven. We hebben te allen tijde de adviezen van de PKN gevolgd. Deze schrijven nu ook dat er vanaf vrijdag 25 februari geen beperkende maatregelen meer gelden voor het kerkelijk leven. Dus vanaf zondag 27 februari gaat dat voor onze kerk in.
Lees meer 

Resultaten onderzoek gezinnen Emmausgemeente

Onder de gezinnen in de Emmausgemeente is eind 2021 een enquête uitgezet. Alle gezinnen met kinderen tussen de 0-12 jaar ontvingen deze enquête. Doel van de enquête was om de behoeften en verwachtingen als het gaat om kerk zijn en kerkelijke activiteiten, in kaart te brengen. Op deze manier hopen we, gericht op de toekomst, een passend aanbod te vormen. 
Lees meer 

Veertigdagentijd kalender

 

Inventaris de Kapel

In verband met de verkoop van de Kapel in Schuinesloot komen er circa 100 stoelen beschikbaar.
Heeft u interesse meld u zich dan bij Harjan Winter Tel. 06-21812851. Ze kosten € 2.- per stuk.

Verder is er een stevige kluis te koop tegen elk aannemelijk bod. Deze moet u wel zelf ophalen en vervoeren.

Kerkrentmeesters Emmaüsgemeente
Lees meer 

Doopdienst 13 februari verschoven

Zondag 13 februari zou er een doopdienst plaats vinden waarbij er 2 kinderen gedoopt worden. Bram Kemink, zoontje van Han en Moniek Kemink en Mirte Lea Elize van Patrick en Els Mulder. Door coronagerelateerde klachten moet helaas besloten worden om deze doopdienst te verschuiven. Op zondag 27 maart vindt de doopdienst alsnog plaats. De dienst vindt plaats om half 10 in de Kruiskerk in Lutten. 

Kerkbalans 2022

Nog niet alle brieven zijn binnen. Wilt u daarom deze zo spoedig mogelijk alsnog in de brievenbus van De Rank deponeren zodat we de balans op kunnen maken?

Geef vandaag voor de kerk van morgen. Ook in 2022 willen we het samen kerk-zijn vorm en inhoud geven. We willen vooruit, investeren in omzien naar elkaar en van betekenis zijn. Daar hebben we uw/jouw steun bij nodig!
Lees meer 

Mededeling Kerkenraad Emmausgemeente

Op donderdag 6 januari is de brede kerkenraad bij elkaar gekomen voor een bijzondere vergadering. Tijdens deze vergadering moesten er beslissingen worden genomen over de verkoop van de gebouwen en de potentiële kopers. Er waren meerdere kopers en er moest goed nagedacht worden over de verschillende factoren die doorslaggevend konden zijn.
Lees meer 

Tarieven 2022

Onder het tabblad "Overige" vindt u alle tarieven welke betrekking hebben op de Protestantse gemeente Lutten-Slagharen-Schuinesloot.
> Bekijk de tarieven
Week van het gebed

Week van Gebed voor de Eenheid

Op zondag 16 januari is er in de R.K. kerk te Slagharen een oecumenische dienst in het kader van de ‘Week van Gebed voor de Eenheid’. Deze week, 16 t/m 23 januari, is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen wereldwijd samen bidden voor eenheid van christenen en kerken.
 
Lees meer 


Kamp Club Schuinesloot

Op 2, 3 en 4 juli ging club Schuinesloot op kamp naar Ommen. Iedereen heeft geweldig genoten. Van de spelletjesavond, het kano varen, de bonte avond, het zwembad bij de camping en gewoon van het gezellig bij elkaar  zijn. Op zondag kwam opperrabijn Jakobs een hele leuke inspirerende lezing geven. Hij eindigde met het uitspreken van de hoop dat de jeugd jodenhaat zal herkennen en dat ze ambassadeurs zullen worden van het voorkomen van anti-semitisme. We hopen dat met zijn lezing hieraan een bijdrage is geleverd!
Clubleiding: Bedankt!!


Jeugdwerk

Jeugdnieuws maart 2021
In de week voor Pasen, vanaf zaterdag 27 maart, kunnen de kinderen van Flame (en natuurlijk ook andere kinderen van 4-12 jaar uit Lutten/Slagharen/Schuinesloot) een spannende bingospeurtocht gaan doen. 
Lees meer 

Online arretjescake maken.

De leden van Club Lutten hebben op vrijdag 29 januari online arretjescake gemaakt!! De leiding had vooraf de ingrediënten rondgebracht en 's avonds werd via ZOOM samen arretjescake bereid. Ondertussen werd het verhaal van 5 broden en 2 vissen verteld. Iedereen kon alles prima volgen en de volgende dag kwamen er op de app veel berichtjes dat het allemaal prima smaakte! 

Kennismakingsavond Ds. Hoogeveen

Op woensdagavond 13 oktober hebben we als gemeente kennis kunnen maken met ds Hoogeveen. Ook diverse commissies hebben hun verhaal verteld. Bekijk het fotoverslag voor een impressie of kijk de avond terug via kerkomroep.nl
Lees meer 

Bijbelquiz 2021 - Dankdag

Op 3 november, aansluitend op de dankdagdienst, vond er in de Rank een Bijbelquiz plaats. Circa 40 gemeenteleden durfden de strijd met elkaar aan. In groepjes van 3 - 5 personen konden de deelnemers de 55 multiple-choice vragen beantwoorden. Er waren makkelijke vragen, leuke vragen maar ook zeker hele moeilijke vragen. Ds. Post gaf tijdens de antwoordenronde bij een aantal vragen toelichting en verduidelijking. 
 
Lees meer 

Kerst 2020

Jeugdwerk. December 2020.
Nu er geen kinderkerstfeest gevierd kan worden, heeft de leiding van Flame alle kinderen een tasje met inhoud gebracht: het traditionele boekje, een kaarsje, een knutselwerkje en wat lekkers. En via de website kunnen ze het kinderkerstfeest meebeleven. Super goed geregeld Flame leiding! 
Lees meer 

Club Schuinesloot

november 2020
Club Schuinesloot (Voortgezet Onderwijs) heeft gezorgd voor een "Bijbel in gewone Taal" voor iedereen. Alle clubleden hebben een persoonlijk tintje aan hun eigen Bijbel gegeven. Erg mooi geworden!!
Lees meer 

Spel-leerdag 2021

Op 3 november werd in de Rank weer de jaarlijkse spel-leer middag gehouden voor alle kinderen van de basisschool en natuurlijk was het thema: Dankdag! Eerst mochten de kinderen op een vlaggetje schrijven waarvoor ze dankbaar zijn. Die vlaggetjeslijn werd in de kerk gehangen.  
 
Lees meer 

Happen en trappen commissie Binding en Saamhorigheid

Startzondag 2021

Zaterdag 4 en zondag 5 september hebben we de start van het nieuwe kerkelijkejaar met elkaar gevierd. Voor ons, de Emmaüsgemeente is dit een dubbele viering, want vanaf nu gaan we samen verder als één gemeente, de Protestante Gemeente Lutten, Slagharen en Schuinesloot. 

Benieuwd na de foto's? Log dan in voor het fotoverslag. 
Lees meer 

Start Clubs september 2021

De clubs starten weer!
Op zaterdag 4 september was de aftrap: lasergamen met z’n allen rond de Rank, daar samen ook overnachten, ’s ochtends een ontbijtje en daarna naar de dienst van de startzondag! Een geweldig goed begin!
 
 
Lees meer 

Presentatie gemeenteavond 9 juni 2021

De presentatie van de gemeenteavond en de foto's van het ondertekenen van de fusieformulieren zijn te vinden onder "Fusie-nieuws" Hiervoor moet u wel zijn ingelogd,

Dringende oproep

Wij komen handen te kort voor het onderhoud van de begraafplaats.

Zoals u weet wordt het onderhoud van de begraafplaats uitgevoerd door vrijwilligers om de kosten van professioneel onderhoud uit te sparen. Ondanks het feit dat we best een grote groep aan vrijwilligers hebben voor dit onderhoud vallen er door leeftijd of overlijden gaten in de diverse teams. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers die 1 keer per 8 weken de bestaande teams willen komen versterken.
Lees meer 

Mail van Ds. Herman Koetsveld

Onderstaande mail kregen we ds. Herman Koetsveld
Ik mail jullie even met een bijzondere reden. Op 2 juni 2019 ben ik voorgegaan in de Hervormde Kapel van Schuinesloot. Er was een gat gevallen in het preekrooster (tussen Hemelvaart en Pinksteren, altijd lastig dus) en ik kon toevallig. Op dat moment wist ik dat ik ‘in beeld’ was bij de Westerkerk in Amsterdam en de beslissing zou snel vallen en dan gaat er in zo’n fase van alles door je heen.
Lees meer 

Digitaal collecteren Kruiskerk

In de afgelopen maanden kon u uw collecte-bijdragen overmaken via ‘digitaal collecteren’. Kerken konden – tijdelijk – gratis gebruik maken van deze voorziening. Vanwege het feit dat digitaal collecteren vanaf half oktober niet meer gratis is – en ook gezien de opbrengsten die op deze manier werden overgemaakt – hebben we besloten om geen gebruik meer te maken van de digitale collectezak.
Lees meer 

DE EEUW VAN CHRISTUS 1945 tot 2045

In de eeuw van Christus
staat de liefde centraal.
Bewustwording en groei voor ons allemaal.
In de eeuw van Christus
spreekt ons gevoel.
Wij mogen er zijn, want wij hebben een doel.
Lees meer 

De hemelse supermarkt

 Ik was in een dorpje, 't lag aan de rand van een park Toen zag ik een uithangbord, dat zei: "De Hemelse Supermarkt "  
Ik kwam wat dichterbij en de deur ging vanzelf open en voor ik besefte wat ik deed, was ik al binnengelopen.
Het personeel bestond uit vele engelen allen, daar waar nodig was tot hulp bereid. Een reikte me een mandje aan en zei: M'n kind, doe je boodschappen met beleid!
Lees meer 

Uitvaart en Coronavirus

Zoals op alles in onze samenleving heeft het coronavirus ook zijn weerslag op een uitvaart. We hopen dat het niet nodig is, maar als er nu wel een uitvaart geregeld moet worden, moeten we weten wat we wel en niet mogen doen.  Als kerk willen we de richtlijnen hiervoor volgen vanuit de PKN. Daar geeft men aan dat er contact gelegd moet worden met de uitvaartondernemer en dat is gebeurd. Er is gesproken met dhr. Vasse, die veel uitvaarten in Lutten begeleidt.
Lees meer 

Onderhoud begraafplaats

Wie wil helpen op zaterdagmorgen vanaf 8:00 uur, 1x in de 8 weken? Opgave bij annelies_meesters@msn.com

Startzondag Foto's 2019

Om de foto's te kunnen bekijken dient u ingelogd te zijn.
Dit kan alleen als u bent toegevoegd als lid.
U kunt ten allen tijde een inloglink aanvragen bij info@pglutten.nl
 

Inlog aanvragen

Vanwege privacy richtlijnen kunnen we bepaalde informatie niet zomaar openbaar zetten. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@pglutten.nl en wij sturen u de inloggegevens toe.

Beheerders

via deze link kunnen de beheerders de website aanpassen.