Mail van Ds. Herman Koetsveld

Ik heb die morgen bij jullie in de kapel met pakweg 25 mensen als een heerlijke morgen ervaren. De eenvoud van het samenkomen, de hartelijke ontvangst, het enthousiasme van een jonge organist die een bijzonder lastig ding met 5 mollen zo stevig had ingestudeerd dat we het zowaar met elkaar konden zingen en de wens van heel wat mensen bij de uitgang dat ik vooral nog maar eens moest ‘weerkom’n’: het deed me zo goed, het gaf me zoveel vertrouwen: wat er ook komen zou, het zou goed zijn.
Die morgen heeft heel veel voor mij betekend: hoe het ook verder zou gaan met Amsterdam (ik ben inderdaad predikant van de Wester geworden): zo met elkaar kerk zijn is net zozeer kerk, misschien nog wel meer, als in die grote en beroemde Wester met zijn prachtige orgel met topmusici aan de toetsen.
Ik noemde dat ‘de les van Schuinesloot’ en dat verhaal vertelde ik aan de mensen die wisten van mijn afwegingen.
Dit verhaal heb ik ook verteld afgelopen zomer bij een opname van De Verwondering met Annemiek Schrijver (NPO2, 8.25 uur). Ik denk niet dat ze het er uitgeknipt hebben, maar dat weet ik niet. Ik had nog nooit van Schuinesloot gehoord en dat zal voor de meeste kijkers ook zo zijn. Maar die ervaring, die ‘les’ heeft mij heel erg geholpen om op mijn manier dominee aan de grachten van Amsterdam te kunnen zijn en zo zal ‘Schuinesloot’ en alles wat daarvoor staat bij me blijven.
 
Ik vind het fijn om jullie dit te vertellen en met jullie te delen. Mochten jullie het leuk vinden, dan staat het jullie natuurlijk vrij de mensen van Schuinesloot hierover te vertellen: https://www.kro-ncrv.nl/herman-koetsveld
 
Met een hartelijke groet in verbondenheid,
 
Herman Koetsveld
 
terug

Agenda

Dienst Kruiskerk Lutten

zo 23 jun 2024 om 09.30 uur

Tuindienst de Lantaarn Lutten

zo 30 jun 2024 om 09.30 uur

Dienst Kruiskerk Lutten

zo 07 jul 2024 om 09.30 uur

Inlog aanvragen

Vanwege privacy richtlijnen kunnen we bepaalde informatie niet zomaar openbaar zetten. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@pglutten.nl en wij sturen u de inloggegevens toe.

Beheerders

via deze link kunnen de beheerders de website aanpassen.