Kerk & Israël

Terwijl in Israël de strijd tegen het coronavirus nog steeds hevig aan de gang is en de maatregelen tegen corona steeds omvangrijker worden – een derde inenting voor grote groepen Israëli’s, een heel streng beleid voor reizigers en er zijn zelfs plannen om ook jonge kinderen te vaccineren - hebben wij, de commissie Kerk & Israël, er voor het eerst sinds de lockdown weer een beetje vertrouwen in dat we lezingen kunnen organiseren zonder bang te hoeven zijn dat we ze straks weer af moeten zeggen!

We hebben voor de komende maanden al 4 avonden belegd. Ik noem u de data en de sprekers, dan kunt u die alvast in uw agenda schrijven, en dan krijgt u later meer informatie. Het zijn: op 25 november mevr. van Diggele, 3 febr. opperrabbijn Jacobs, 17 maart dr. Mulder en 12 mei mevr.  van Uden. Allen sprekers die wij vanwege de corona crisis al een keer af hebben moeten zeggen maar die van harte bereid zijn nog een keer af te spreken.

Mevr. Els van Diggele zal donderdagavond 25 november 2021 dus de spits afbijten. Zij reisde na haar middelbare school een jaar door Israël en de Levant en werkte o.a. in een kibboets waar haar fascinatie voor Israël en de Palestijnse gebieden ontstond. Zij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar doctoraal geschiedenis liep zij stage bij de NRC en volgde ze de Postdoctorale Opleiding voor de Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze opleiding besloot zij met een stage bij de redactie ‘Verslaggeverij Binnenland’ van de Telegraaf, waar zij ook bij de redactie ‘Buitenland’ en ‘Kunst’ werkte.

Els van Diggele schreef een aantal boeken. O.a. een drieluik over Joden, christenen en Palestijnen in Israël/Palestina. In 2019 kwam ‘De misleidingsindustrie’ uit. In dat boek analyseert zij een lang verzwegen, wijdverbreid verschijnsel, nl. hoe de Nederlandse media ons al 40 jaar dagelijks bewust of onbewust beetnemen door hun verregaande partijdigheid, met onbedoelde misleiding van de  nieuwsconsument als gevolg.
Dat zij dit signaleert wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen.

Mevrouw van Diggele is een enthousiast spreekster met een grote, actuele kennis van de situatie in Israël en de manier waarop deze in de media verslagen wordt. Zij mag ook graag ingaan op vragen en ook kritiek is welkom. Het belooft dus een mooie, interessante avond te worden.

Datum:           donderdag 25 november 2021
Tijd                 19.30 uur (19.15 uur is de koffie klaar)
Plaats              De Fontein, Hoofdvaart 7, Dedemsvaart

De toegang is gratis, er wordt wel een collecte gehouden. We hopen op een goede opkomst, heerlijk om weer op deze manier bij elkaar te kunnen komen!
Dus kom en neem gerust iemand mee. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie belt u Gerbrig Arends (06 538 728 70), Gerrit Jan Vrieling (06 22 69 14 10) of Johan en Liesbeth Dul (06 201 989 40)

Tot de 25ste!
 
terug

Agenda

Dienst Schuinesloot

zo 28 apr 2024 om 09.30 uur

Dienst de Lantaarn Lutten

zo 05 mei 2024 om 09.30 uur

Dauwtrappen

do 09 mei 2024 om 07:30 uur

Inlog aanvragen

Vanwege privacy richtlijnen kunnen we bepaalde informatie niet zomaar openbaar zetten. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@pglutten.nl en wij sturen u de inloggegevens toe.

Beheerders

via deze link kunnen de beheerders de website aanpassen.