Mededeling Kerkenraad Emmausgemeente

Op donderdag 6 januari is de brede kerkenraad bij elkaar gekomen voor een bijzondere vergadering. Tijdens deze vergadering moesten er beslissingen worden genomen over de verkoop van de gebouwen en de potentiële kopers. Er waren meerdere kopers en er moest goed nagedacht worden over de verschillende factoren die doorslaggevend konden zijn.

Anoniem gepresenteerd
In de vergadering werden de potentiële kopers anoniem gepresenteerd. Aan de hand van een paar vragen werd er in groepjes over gepraat. Hierna konden de ambtsdragers een voorlopige stem uitbrengen. Vervolgens werden de namen van de kopers bekend gemaakt en kon men de definitieve stem uitbrengen. De stemming was vrijwel unaniem.

We zijn God dankbaar dat Hij ons heeft geleid, dat we van dit proces mochten leren zodat we in goede harmonie tot een beslissing mochten komen.

Bekendmaking
In goede samenwerking en onder leiding van dhr. Gerrit Kolkman (kerkelijk makelaar) maakt de brede kerkenraad het volgende bekend.

We vertrouwen erop dat we in dhr. Van Dijk uit Schuinesloot een goede koper hebben gevonden voor de Kapel.

Ook vertrouwen we erop dat we een goede koper hebben gevonden in Lutten Leeft die de Kruiskerk, Pro Rege en de kosterswoning hebben gekocht. Lutten Leeft zal er appartementen bouwen en commerciële ruimten.

De pastorie wordt afzonderlijk door Kka verkocht.

We zijn dankbaar voor alle kopers die interesse hebben gehad, hun inbreng, hun tijd en visie om van ons dorp iets moois te maken.

We zullen u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen via kerknieuws, website en zo nodig als mededeling in de kerk.

terug

Agenda

Dienst de Lantaarn Lutten

zo 26 mei 2024 om 09.30 uur

De Ontmoeting

zo 26 mei 2024 om 11.00 uur

Dienst Kruiskerk Lutten

zo 02 jun 2024 om 09.30 uur

Inlog aanvragen

Vanwege privacy richtlijnen kunnen we bepaalde informatie niet zomaar openbaar zetten. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@pglutten.nl en wij sturen u de inloggegevens toe.

Beheerders

via deze link kunnen de beheerders de website aanpassen.